4ο Γυμνάσιο Χανίων - 4o Gymnasio Chanion


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


Δανεισμός Αγγλικών βιβλίων

Μαθήματα > Αγγλικά

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Στη διάθεση των μαθητών μας υπάρχουν 24 μόλις τίτλοι σε 29 αντίτυπα απλοποιημένων δημοφιλών ιστοριών, στην Αγγλική Γλώσσα. Για το λόγο αυτό, τα βιβλία αυτά χρεώνονται μόνο στους μαθητές της Α΄ τάξης, οι οποίοι ανταποκρίνονται με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό χρόνο με το χρόνο.

Το σχολικό έτος 2007-08 ήταν το τρίτο στη σειρά που οι μαθητές μας είχαν αυτή τη δυνατότητα και οι χρεώσεις έφτασαν στον αριθμό-ρεκόρ 1004.

Λόγω της ιδιομορφίας και του περιορισμένου αριθμού αντιτύπων, οι χρεώσεις αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται στον διαγωνισμό φιλαναγνωσίας, ούτε βραβεύονται με οποιονδήποτε τρόπο, γεγονός που οι μαθητές σέβονται και αποδέχονται.

Χρύσα Γ. Κοντοχρήστου
Καθηγήτρια Αγγλικής

8 ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ


ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Μια κατά τη γνώμη μου πολύ ωραία ιδέα έχει η καθηγήτριά μας των Αγγλικών κυρία Κοντοχρήστου, να μας δανείζει γνωστά βιβλία γραμμένα στην Αγγλική γλώσσα. Αυτά τα βιβλία έχουν μικρό μέγεθος, απλό λεξιλόγιο, ωραία εικονογράφηση και διάφορα θέματα, ώστε να αρέσουν σε όλους. Τα βιβλία αυτά είναι ωραία γιατί, πέραν του ότι διευρύνουν το λεξιλόγιο του αναγνώστη, είναι και απολαυστικά. Γι αυτό και είναι τόσο δημοφιλή σε όλα τα παιδιά της Α΄ τάξης. Η ιστορία που άρεσε σ΄ εμένα περισσότερο, είναι το:
1. 'Dr Jekyll and Mr Hyde' του Robert l. Stevenson. Το μυθιστόρημα μιλάει για τον Dr Jeckyl, ο οποίος ξύπνησε τον κακό του εαυτό με μια εφεύρεση, όμως γρήγορα κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να τον ελέγχει πια και προσπάθησε να τον πολεμήσει. Γιάννης Παντελάκης, Α3.
2. 'Romeo and Juliet', του William Shakespeare. To βιβλίο αναφέρεται σε δύο οικογένειες, στους Μοντέκους και στους Καπουλέτους, που έχουν έχθρα μεταξύ τους. Τα παιδιά τους, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, αγαπιούνται, αλλά οι γονείς δεν εγκρίνουν αυτό τον γάμο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να καταλήξουν στην αυτοκτονία. Δήμητρα Δασκαλάκη, Α1.
3. 'Romeo and Juliet', του William Shakespeare. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και ρομαντικό βιβλίο . Η ιστορία μιλάει για ένα αγόρι, τον Ρωμαίο, που ερωτεύεται ένα ωραίο κορίτσι, την Ιουλιέτα. Οι δύο αυτοί νέοι πέρασαν πολλές περιπέτειες, επειδή οι οικογένειές τους δεν τους επέτρεπαν να παντρευτούν. Το τέλος ήταν τραγικό. Αλεξάνδρα Κιουρτζίδου, Α2
4. 'Hampton House', της Jenny Dooley. Είναι ένα φανταστικό βιβλίο γεμάτο περιπέτεια και αγωνία. Η Κάθυ είναι ένα νεαρό κορίτσι που εργάζεται στο Κέντρο Πρώτων Βοηθειών. Εκει συναντάει μια παράξενη κυρία. Από τότε η ζωή της αλλάζει ολοκληρωτικά. Θα την πιστέψει κανείς για όσα είδε στο δωμάτιο 16; Ευγενία Μιχαηλίδη, Α3.
5. 'Oliver Twist' , του Charles Dickens. O Όλιβερ ήταν ένα ορφανό παιδί που ζούσε στην Αγγλία. Κατοικούσε σ΄ ένα ορφανοτροφείο με άθλιες συνθήκες. Μια μέρα αποφάσισε να το σκάσει στο Λονδίνο. Εκεί όμως τον εκμεταλλεύτηκαν και τον έκαναν κλέφτη. Ένας πλούσιος κύριος προσπάθησε να τον βοηθήσει να ξεφύγει απ΄ αυτή τη ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε. Ένα γλυκό κορίτσι, όμως, το κατάφερε μετά από λίγο καιρό, κι από εκείνη τη στιγμή ο Όλιβερ έζησε μια εύκολη και άνετη ζωή. Ήταν ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει και σας το προτείνω. Δήμητα Κουτρουμπά, Α2.
6. 'The Mysterious Island' , του Jules Verne. Το βιβλίο αυτό μου άρεσε γιατί είχε ενδιαφέρον και αγωνία τις στιγμές στις οποίες τα πρόσωπα βρίσκονταν σε κίνδυνο. Μου άρεσε ο πρωταγωνιστικός ρόλος των προσώπων και οι διάλογοί τους. Ήταν ενδιαφέρον, έξυπνο και εύκολο. Ντόϊνα Κορόϊ, Α2.
7. 'The Mysterious Island' , του Jules Verne. Το μυθιστόρημα αυτό με εντυπωσίασε. Το 1865, κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Αμερική, τέσσερις άντρες και ένα αγόρι πιάστηκαν αιχμάλωτοι. Μια βροχερή νύχτα απέδρασαν με ένα αερόστατο. Ταξίδευαν πέντε μέρες μέσα σε μια επικίνδυνη καταιγίδα, ώσπου βρέθηκαν σ΄ ένα περίεργο νησί. Εκεί κατάλαβαν ότι κάποιος τους παρακολουθούσε. Ήταν ένας μυστικός βοηθός. Μετά από 4 χρόνια και πολλές περιπέτειες, ένα πλοίο που περνούσε από το νησί τους γύρισε πίσω στην Αμερική. Γιώργος Σκουλούδης, Α4.

Λίγα λόγια για το σχολείο | Ανακοινώσεις - Νέα | Το περιοδικό μας | Μαθήματα | Προγράμματα - Διαγωνισμοί | Σχολικές Γιορτές | Εκδρομές | Οι αριστούχοι μας | Καθηγητές | Επικοινωνία | Πλάνο του δικτυακού τόπου


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού