4ο Γυμνάσιο Χανίων - 4o Gymnasio Chanion


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:


Easter Project

Μαθήματα > Αγγλικά

EASTER PROJECT

Με αφορμή το αφιερωμένο στο Πάσχα μάθημα του βιβλίου μας, εμείς οι μαθητές του Ααναλάβαμε να ετοιμάσουμε ένα project, το οποίο παρουσιάστηκε σε λεπτο διάλειμμα στο σχολείο την Τρίτη, 15 Απρ 2008.

Συμφωνήσαμε με την καθηγήτριά μας ότι θα συμμετείχαμε όλοι, έτσι μοιράσαμε τις εργασίες σύμφωνα με τις δυνατότητές μας.

Ο Μιχάλης ετοίμασε στον υπολογιστή του την κάρτα που συνόδευε το project και έγινε ανάρπαστη. Επίσης έκανε την μετάφραση στα Ελληνικά. Η Αλεξάνδρα, η Σοφία και η Ντόϊνα ανέλαβαν την ανάγνωση, Αγγλικά και Ελληνικά, του κειμένου. Η Ντόϊνα ετοίμασε μια τεράστια κάρτα με την ευχή Καλό Πάσχα σε πολλές γλώσσες, καθώς και την μάσκα του Easter Bunny, που φορούσε ο Γιώργος. Ο Ζαχάρης, η Χρυσή, ο Ηλίας, η Σοφία, ο Εριόλ, η Ελένη και ο Μιχάλης με τις μητέρες τους ετοίμασαν στο σπίτι τα τσουρεκάκια hot cross buns, τη συνταγή των οποίων δίνουμε στην κάρτα. Η Μαρία έφτιαξε λουλούδια από χρωματιστές χαρτοπετσέτες, μέσα στα οποία τοποθετήσαμε τα hot cross buns. Ο Νίκος, ο Ηλίας και η Ελένη έφεραν και φόρεσαν Πασχαλινά καπελάκια. Ο Βασίλης, η Αλκμήνη και ο Γιώργος είχαν ξεχωριστό ρόλο στην παρουσίαση, που περιείχε μια μικρή δραματοποίηση. Εγώ είχα την παρουσίαση και ρόλο DJ. Τα υπόλοιπα παιδιά στόλισαν με λουλούδια καλαθάκια, μέσα στα οποία τοποθετήσαμε τα hot cross buns. Όταν τέλειωσε η ανάγνωση του κειμένου, τραγουδήσαμε όλοι μαζί το παραδοσιακό τραγουδάκι Hot Cross Buns, ευχηθήκαμε στα Αγγλικά Καλό Πάσχα και κεράσαμε τους καθηγητές μας, αλλά και την Σχολική Σύμβουλο των Αγγλικών που είχαμε προσκαλέσει και μας χειροκροτούσε ενθουσιασμένη.


Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία! Όλοι οι καθηγητές μας έδιναν συγχαρητήρια και μας ευχαριστούσαν για την ωραία παρουσίαση. Ιδιαίτερη ικανοποίηση πήραν και οι γονείς μας, που δέχτηκαν να συνεργαστούν με πολλή χαρά! Η προετοιμασία, που κράτησε μόνο 2 εβδομάδες, και μάλιστα χωρίς να καθυστερήσουμε στο μάθημα, μας ενθουσίασε. Η κυρία Κοντοχρήστου έδωσε σε όλους μας την κάρτα και από μια φωτογραφία για ενθύμιο.
Αυτό το project που τόσο χαρήκαμε, μας έδωσε σημαντικές πληροφορίες. Τώρα ξέρουμε πως γιορτάζουν στην Αγγλία το Πάσχα, τα ήθη και έθιμά τους. Ακόμη και οι μητέρες μας αποφάσισαν αυτό το Πάσχα να ετοιμάσουν τα Αγγλικά τσουρέκια, και όλοι οι γνωστοί μας μας ζητούσαν τη συνταγή! Στις 16/5, διαβάσαμε και στα Χανιώτικα Νέα για την παρουσίαση αυτή και χαρήκαμε ακόμη περισσότερο.
Ανυπομονούμε για την επόμενη ευκαιρία!

Δήμητρα Κουτρουμπά, Α2Easter in England


Hot Cross Buns


Δημοσίευμα στα Χανιώτικα ΝέαΦωτογραφίες

Λίγα λόγια για το σχολείο | Ανακοινώσεις - Νέα | Το περιοδικό μας | Μαθήματα | Προγράμματα - Διαγωνισμοί | Σχολικές Γιορτές | Εκδρομές | Οι αριστούχοι μας | Καθηγητές | Επικοινωνία | Πλάνο του δικτυακού τόπου


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού